تکوان ـ دو ITF آذربایجان غربی

 تاریخچه تکوان ـ دو  ای تی اف در جهان

اگر چه مبداء هنرهای رزمی همواره در هاله ای از ابهام است ، اما این حقیقت انکار ناپذیر است که در زمانهای بسیار دور وضعیت فیزیکی و استفاده از دست و پا ، به منظور محافظت از خود ، نقش اصلی را داشته است . بنا براین چنانچه ما نام آن روش استفاده از این حالات فیزیکی   را تکوان ـ دو ITF بگذاریم ، ممکن است هر منطقه یا کشوری از دنیا مدعی خلق آن باشد . البته...

 شباهتـهای اندکی میان آنچه امروز تکوان ـ دو ITF نامیده میشود ، و مبازره های بدون اسلحه به شکل بدوی ، وجود دارد .
تکوان ـ دو  مدرن در سطح وسیعی از هنر های رزمی دیگر متفاوت است . در حقیقت در هیچ هنــر رزمی دیگری تا این حد تاثیر تکنیکها و تناسب فیزیکی در کاربران آن دیده نمیشود 
 بطور کلی ، سال 1955 شروع رسمی شناخت تکوان ـ دو بعنوان یک هنر رزمی بود ، در آن سال یک مجمع ویژه از اساتید برتر هنر های رزمی کره و تاریخدانها و رهبران برجسته اجتماعی به منظور مشخص نمودن ورزش ملی شبهه جزیره کره تشکیل شد ، در تاریخ 11 آوریل آن سال  مجمع توسط ژنرال چوی فراخوان شدند ، و نام "تکوان ـ دو" که توسط ژنرال چوی هونگ هی پیشنهاد شد ، مورد تصویب قرار گرفت تا جایگزین تمام نامهای قدیمی و  گیج کننده مانند : دانگ سو ، گونگ سو ، تکیون ، کوان باپ، و غیره باشد .
تکوان ـ دو به فراتر از مرزهای ملی خود رفت،در سال 1959 پدر تکوان-دو و 19 نفر از بالاترین کمربند مشکی های او به خاور دور سفر کردند . که با موفقیت بسیاری مواجه شد و همه تماشاگران شگفت زده شدند .  و بسیاری ازاعضای آن تیم نمایش برای گسترش این هنر زیبا به سراسر دنیا سفر کردند ، مانند:  

( رئیس فدراسیون آسیا) Nam Tae Hi  استاد بزرگ
( سر مربی پنجم تکوان –دو ویتنام) Ko Jae Chun سرهنگ
(سرمربی دوم تکوان-دو ویتنام ) Baek Joon Gi سرهنگ
(سر مربی ارشد در سنگاپور)  Han Cha Kyo و استاد Woo Jong Lim ژنرال

 (سر مربی ارشد در واشنگتن)  و Cha Soo Yong استاد

در همان سال ژنرال چوی به دو سمت دیگر منصوب شد ، ریاست انجمن تازه تاسیس تکوان – دو کره ، و  جانشین فرمانده لشگر دوم در "تگو" 1965در سال  سفیر و ژنرال دو ستاره چوی هونگ هی بازنشسته شد و مجددا" از طرف دولت به عنوان سفیر دوستی جمهوری کره در کشورهای آلمان غربی ، ایتالیا ، ترکیه ، امارات متحده عربی، مالزی و سنگاپور ، دعوت بکار شد. و توانسب بعنوان سفیر برای اولین بار در تاریخ کره ، تکوان ـ دو را بعنوان هنر رزمی کره به جهان معرفی کند. و پایه ای برای تاسیس انجمنهای تکوان-دو در آن کشورها و مهمتر از آن تاسیس فدراسیون بین المللی تکوان ـ دو (ITF) ، به شکلی که امروز شناخته میشود ، گردید .
در  22 مارچ 1966 (رویای دانش آموز ضعیف خطاطی دیروز و سفیر دولت و رئیس پر احترام ترین هنر رزمی جهان ، به حقیقت پیوست و فدراســــیون بیـــن المللی تکوان ـ دو با حضور کشورهای ویتنام ، مالزی، سنگاپور ، آلمان غربی ، آمریکا ، ترکیه ، ایتالیا ، مصر و کره  تشکیل شد.


تاریخچه تکوان ـ دو ITF در ایران :

در سال 1959 ایران ، تکوان ـ دو ITF را به عنوان یک هنر رزمی برای نیروهای نظامی پذیرفت و به همین منظور افرادی را نیز برای اخذ آموزش به کره فرستادند، که آن نیروها تحت نظارت شاگردان ارشد ژنرال چوی هونگ هی (بنیانگذار و پدر تکوان ـ دو) و نیز درسال 1971 دو نفر از شاگردان  ارشد ژنرال چوی به درخواست رئیس دپارتمان ورزشهای رزمی ارتش کره ، به نام های "کیم سو ریون" و  "کیم هونگ" برای آموزش نیروهای هوابرد از طرف ITF به ایران اعزام شدند.
بنا به علل اختلاف نظر که مابین ژنرال چوی و رئیس جمهور وقت کره جنوبی در سیاست کاری وجود داشت در سال1971 ژنرال چوی هونگ هی از کره به کانادا مهاجرت نمود و مرکزیت فدراسیون بین المللی تکوان ـ دو ITF به صورت رسمی از کره جنوبی به کانادا انتقال پیدا کرد. و به گسترش هیانگ در سطح بسیار وسیع ادامه داد.
در سال 1974 ژنرال به همراه گروه نمایش ویژه تکوان ـ دو ITF به ایران آمد، و نمایش هنر رزمی تکوان ـ دو ITF در آن زمان نظرهای بسیاری را در ایران جلب کرد.
البته با توجه به اختلافات یاد شده و انتقال مرکزیت ای تی اف (ورزش ملی کره)به کانادا، کره جنوبی  فدراسیون دیگری با نام WTF تاسیس کرد تا مرکزیت ورزش ملی خود را از دست نداده باشد.  و با توجه به اینکه آن زمان امکان ارتباط و گسترش اطلاعات مانند امروز نبود، تفکر از بین رفتن تکوان ـ دو ITF به بسیاری دست داد ، در حالی که ITF به صورت گسترده در بسیار از کشورها خصوصاً در قاره های اروپا ، آمریکا و نیز خاور دور (آسیا) ، آفریقا به کار خود ادامه میداد،
افراد نزدیک به ژنرال چوی هونگ هی، مانند : همسرش، استاد بزرگ "ری کی ها"، استاد ارشد "سون"، استاد بزرگ "کیم اونگ چول" ، استاد بزرگ "لئونگ وی منگ " ، پرفسور "چانگ اونگ" (رئیس فعلی فدراسیون بین المللی ) همواره بیان میکنند که: " ژنرال چوی ، خیلی مشتاق گسترش تکوان ـ دو ITF در ایران بود و اعتقاد داشت که ایرانیان استعداد و علاقه ویژه ای به این هنر رزمی دارند، و متاسفانه تا زمان فوتش در 15 ژوئن 2002 در پیونگ یانگ، موفق به ایجاد ارتباط قوی در ایران نشد ، بعد از فوت ژنرال چوی آقای پرفسور چانگ اونگ به ریاست ITF برگزیده شد .
استاد جاوید شاهوردی ، استاد حسین فرید و همراهانشان با اطلاع از امکانات سطح بالای فدراسیون بین المللی تکوان ـ دو (ITF) به عنوان یک رشته فنی و مفید همواره تلاش داشتند که محیطی امن و مناسب برای معرفی و گسترش عمومی و قهرمانی این هنر رزمی زیبا و اصیل در کشور پهناور ایران فراهم آورند  تا اینکه در سال 1385 ( برابر با  2006 میلادی) بعد از چند سالی تلاش، انجمن ای تی اف ایران ، رسما" نمایندگی ITF را برای ج.ا. ایران اخذ نمود.و ایران نیز بعد از حدود 32 سال (1974 تا 2006) رسماً به جمع  کشور هایی که این هنر زیبا را فعالیت میکنند پیوست . با فاصله کمی از تاسیس ، اولین گروه در مسابقات قهرمانی آسیا شرکت کردند ، که دست آورد آنها یک مدال نقره و یک برنز برای ایران در بخش مبارزه آقایان بود .

متعاقب اخذ نمایندگی ، هیات موسسین تکوان ـ دو ITF ایران ، به جهت رسمیت بخشیدن به فعالیت تکوان ـ دو ITF در کشور تحت نظارت نهادهای مربوطه ، انجمن ای تی اف ایران در سال 1386 با مجوز رسمی وزارت کشور تاسیس شد .
اکنون هیانگ ای تی اف ایران در فدراسیون ورزشهای رزمی به فعالیت مشغول است .
کلیه اعضای هیانگ ای تی اف ایران با رعایت پنج اصل ای تی اف
تواضــــــع ، راستــــــــــــــی ، پشتـــــــکار ، عزت نفــــــس ،روح تسخیر ناپــــذیر
توانسته اند در زیر سایه الطاف خداوند متعال و عشق و علاقه به کشور و مردم آن و اعتقاد به راهی که در آن قدم میگذارند ، بر کلیـه مشکلات فائق آمده و پیروز باشند.